Jak jsme se vydali do Arény Jaromíra Soukupa

7. 01. 2018 2:53:30
2. ledna večer vzbudila Aréna Jaromíra Soukupa na TV Barrandov řadu diskusí na internetu. Už když jsem se o chystaném pořadu dozvěděl, začal jsem zjišťovat, jestli by bylo možné se dostat přímo do studia. To se nakonec nepovedlo.

Jak vypadala debata, už pravděpodobně víte, případně si to můžete pustit v archivu. Za pozornost ale stojí také dění v zákulisí pořadu. Několikrát jsem už byl v pořadu Máte slovo na ČT 1, kde to je trochu podobné, co se týče bouřlivé diskuse, ale zato publikum je tam vždy přesně rozděleno, je vyvážené a diváci jsou zváni do studia přesně podle kapacity, aby se nestalo, že někdo dorazí, ale do studia už se nevejde.

Na TV Barrandov to ale funguje jinak. Přijít může každý. Není nutno se nikde předem registrovat. Přestože nepatřím ke skalním příznivcům Michala Horáčka, tentokrát jsme se se skupinkou přátel přidali k jeho fanklubu, protože další naši oblíbení kandidáti v pořadu nediskutovali. Dorazili jsme přesně na čas, ve 20:30, do ateliéru číslo 2, ze kterého se pořad vysílá. Tam jsme ale skoro hodinu čekali v chodbě, kde jsme se zatím zdravili s dalšími známými tvářemi, a diskutovali jsme o aktuálních tématech. Jedna z příznivkyň Michala Horáčka nám rozdávala zajímavé transparenty, například i ten s heslem "Horáček je český Trump".

Když se konečně fronta začala hýbat, postupně jsme se sunuli ke vchodu do studia. Během toho nás ale ochranka vyzvala, abychom se posunuli o pět metrů dozadu, a abychom uvolnili cestu. Pak vyzvali skupinu SPO, aby prošla přednostně do studia. Zajímavé na tom je, že tato skupina nebyla nijak kontrolována, jestli u sebe někdo nemá zbraň, zatímco příznivci Michala Horáčka byli důkladně prohlíženi, podobně jako když jdete navštívit fotbalové utkání. Následně ochranka řekla, že už je to plné, že publikum musí být vyvážené, a proto zbývající příznivce Michala Horáčka už nemůže pustit dovnitř. Šli jsme tedy pořad sledovat do blízké restaurace.

Je zajímavé, že se k tomu TV Barrandov následně vyjádřila tak, že musí dodržovat protipožární předpisy, a je nutná také vyváženost publika. Protipožární předpisy bych samozřejmě pochopil, a přiznám se, že nevím, jak tyto předpisy právě v tomto studiu stanoví maximální počet lidí uvnitř. Podle svědků, kteří se do studia dostali, ale navíc uvnitř zůstalo několik volných míst k sezení, a také dostatek místa k stání. Na FB to popsal například Marek Otypka. Zároveň si myslím, že deset lidí, kteří se do studia nedostali, už by ten poměr diváků výrazně nezměnili. Nevím, jestli se ochranka bála, že zrovna my budeme pokládat záludné otázky.

Martin Uhlíř zase na FB informoval o tom, co zažil ve studiu. I když byli příznivci Michala Horáčka vyzvání, aby šli do levé části studia, některá místa zde už obsadili komparzisté (údajně za pořad dostávají 300 Kč), a bránili příznivcům Michala Horáčka v přístupu do první řady hned u mantinelů, kde by se mohli dobře hlásit o slovo a pokládat otázky. Martin Uhlíř se v průběhu pořadu sice dostal ke slovu, ale jak uvedl, tak se ho těsně před začátkem pořadu snažila vytlačit i ochranka. Příznivci Michala Horáčka se tak ve studiu různě rozptýlili mezi komparzisty.

Tým Michala Horáčka navíc sdělil, že od TV Barrandov měli slíbeno 100 míst pro diváky ve studiu, ale až v úterý dopoledne dostali zprávu, že se do studia vejde jen 50 lidí. Přijde mi hodně zvláštní, že byli někteří komparzisté vpuštěni do studia dříve, aby obsadili nejlepší místa. Do té doby jsem si myslel, že jsou tam primárně vpuštěni diváci, kteří přišli vyjádřit názor, a až pak je publikum doplněno o kompars. Takto se do studia nedostali diváci, kteří chtěli vyjádřit svůj názor. A jak vždycky opakuje Jaromír Soukup, chce dát všem možnost, aby se vyjádřili. Jak jsem se přesvědčil, neplatí to ale opravdu pro všechny. TV Barrandov evidentně nepočítala s takovým zájmem. Přesto si myslím, že příznivci Michala Horáčka byli v pořadu aktivnější a hlasitější než skupina SPO.

Autor: Šimon Hlinovský | neděle 7.1.2018 2:53 | karma článku: 42.24 | přečteno: 12415x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 25.72 | Přečteno: 363 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 23.68 | Přečteno: 987 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.68 | Přečteno: 426 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.00 | Přečteno: 255 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 676 | Diskuse
Počet článků 31 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1957

Vystudoval jsem politologii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Když jsem se po maturitě rozhodoval, koho volit, TOP 09 pro mě byla jasná volba. A protože nechci jen pussivně přihlížet, stal jsem se také členem této strany.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...