Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sorry, ale váš článek je naprostý blábol.

Za stávajícího parlamentu jsou všechny vámi jmenované alternativy nesmyslné.

Sobotka moc dobře ví, že jednobarevnou vládu ČSSD by nepodpořili ani všichni poslanci ČSSD  a rozhodně by nešel do menšinové vlády za podpory komunistů a úsvitu-Sobotka nemá moje sympatie ale moc dobře ví, že tím by odepsal sám sebe navíc nejde přece jen o důvěru či nedůvěru, ale především o schopnost prosadit vládou navrhované zákony a na to je 100 poslanců málo.

Babiš nemá nejmenší důvod chtít udělat nějaký takový puč-pro něj je daleko jednodušší být schovaný za ČSSD a všechny neúspěchy na ně svalovat a případné úspěchy si přisvojit. babiš dobře ví, že pokud chce mít úspěch trvalejšího rázu musí napřed své hnutí stabilizovat v regionech a proto nebude chtít vyvolat pád vlády-navíc koaliční potencial ANO je prakticky nulový-nevěřím, že by s nimi šel do spolku někdo se současných parlamentních stran-respektive stran co se podle současných preferencí mohou dostat do sněmovny / snad jedině KSČM, ale s těmi se oficialně nespojí ani Babiš/

5 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že by Babiš šel teď tvrdě za premiérským křeslem. Podle jeho jednání se domnívám, že použije politiku diskreditace Sobotky a socanů, kdy m.j. např. svalí na neschopnost socdem ministrů a koaliční spolupráce neúspěchy ve výběru daní. S tím spojí obviňování socanských ministrů z nekvalitní práce a hýření (minimálně) prostředky resortu.

Myslím, že to doklepe do příštích řádných voleb.

4 0
možnosti
Foto

Máme velmi podobný názor-rozepsal jsem se ještě když tu váš příspěvek nebyl;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1957x
Vystudoval jsem politologii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Když jsem se po maturitě rozhodoval, koho volit, TOP 09 pro mě byla jasná volba. A protože nechci jen pussivně přihlížet, stal jsem se také členem této strany.

Seznam rubrik