Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

Pokud se zde mluví o protizemanovské skvadře, není to výsledek nějakého spojení kandidátů proti Zemanovi. Zeman sám se odmítnutím své účasti na společných debatách určitým způsobem distancoval od ostatních kandidátů, jakoby tím naznačoval že on, faktický prezident, nemusí klesnout na úroveň těch "kandrdasů", kterými jsou "ti druzí". To je ovšem nepochybně omyl, protože v předvolebních debatách nemá jejich účastník možnost určovat téma debaty, zatímco sám kandidát na náměstí mluví na téma, které si sám určí a pokládá otázky, na které si sám odpoví.

0 0
možnosti
Foto

Já si trošku dovolím nesouhlasit. nic co na sebe používají demokratičtí kandidáti se ani zdaleka nepřibližuje té špíně, kterou na ně s nejvyší pravděpodobností vypustí squadra kolem Zemana ať už před prvním nebo před druhým kolem. kandidát, který těmito "půtkami" neprojde s čistým štítem prostě dle mého proti Zemanovi nemá šanci.

Osobně spíš tyto "žabomyší války" vítám už jen tím, že probíhají docela dlouho před volbou to naopak pomáhá jednotlivým kandidátům k sebereflexi a umožňuje jim připravit se na souboj ve druhém kole.

5 9
možnosti
LC

... jj, s nejvyšší pravděpodobností ... :)

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, máte pravdu. Žabomyší války ukazují primitivitu a nízkou úroveň kiandidátů. Zde je nutno ocenit přístup Miloše Zemana, který pracuje, a hloupými diskusemi se nezabývá.

9 8
možnosti
LC

Se domnívám, že až panu Drahošovi jeho PR poradci poradí, aby k falešným brýlím přidal i falešný knír a občas použil i jadrnější slovo (aby vypadal mužněji), má prezidentování v kapse.

7 4
možnosti
Foto

Já mám knír pravý a to jadrnější slovo k vašemu komentáři nemohu použít, protože by mě smázli. ;-D

6 3
možnosti
DB

vystudovat politologii vůbec neznamená rozumět politice....to přijde mnohem později.....chce to vystudovat ekonomii..protože sleduj stopu peněz, chce to vystudovat psychologii, evoluci mozku, evoluci lidských skupin a evoluci lidských ekonomických aktivit, a ještě pár dalších věcí jako logiku......a filozofii a filozofii informace http://www.informationphilosopher.com/

a to vše pak použít najednou.........

především pochopení geopolitiky a lidských vztahů a Darwinovu evoluci,,,je toho hodně.co máte mladý muži ještě před sebou............dejte se do toho......

3 5
možnosti
Foto

Frajírek Bartoš si opět hraje na ctihodného, všeznalého kmeta: „studujte“. Nic nevysvětlí, protože na to nemá, tak jen držkuje stylem „jsi mladej, proto nic nevíš“. Baví vás ten trolling, pane Bartoši?

9 3
možnosti
JU

J33o18s83e50f 92U26l44m35a73n

30. 12. 2017 17:44

Myslím, že spoustě občanům vadí politická korektnost (mě třeba vyloženě štve). Politickou korektnost nevnímám jako synonymum slušnosti, ale jako přetvářku a umělost (v podstatě je to jedna z verzí lží). Politicky korektní společnost na mě působí spíše jako sekta. Lidé v takové společnosti si nedovolí říct pravdu, která je společensky nepřijatelná. Je to podobný režim jako jsme poznali za komunistů. Kritizovat evidentně problémovou komunitu mi přijde naprosto přirozené a korektní nevím, proč bych se měl této kritiky zdržet jen proto, že je ta skupina vymezena na základě rasy, náboženského vyznání nebo původu. Mě to prostě nezajímá. Jedna z totálních hloupostí mi přijde třeba výkup a zbourání vepřína. Podobně hloupé mi přijde odstraňování křížů, aby se náhodou neurazili "hosté" z muslimských zemí. V takové společnosti já žít nechci, proto je pro mě přijatelnější buran na hradě, který dříve či později z hradu zmízí, ale zápach pseudohumanismu se bude táhnout ještě dlouhá desetiletí než se vyvětrá.

11 1
možnosti
MC

Máte filipa a to se musí hodnotit.R^

2 0
možnosti
MC

Vezmu-li v úvahu fakt, že bude druhé kolo, M.Zeman do něho postoupí, rozhodovat budou hlasy občanů, kteří nedali hlas M. Zemanovi, tak si myslím, že bohužel minimálně hlasy poloviny nominovaných kandidátů z první volby, kteří nepostoupí, tak jejich voliči hlas dají opět M.Zemanovi.

1 1
možnosti
Foto

Ne snad, že by neměl Zeman i dobrou stránku osobnosti. Ne snad, že by VEŠKERÉ jeho činy byly zavrženíhodné. Nicméně – copak tyto klady nenajdeme i u jeho vyzyvatelů?

U poslední volby jsem ve 2. kole dal hlas „knížepánovi“ jen proto, že to byl „antizeman“, přestože bych s jeho eurohujerstvím bytostně nesouhlasil.

Myslím ovšem, že současní „protikandidáti“ jsou více osobnostně profilovaní než předchozí „antizemanové“.

Když byl poprvé zvolen Klaus, nikterak jsem nevýskal radostí, ale radoval jsem se, že to nebyl Zeman; inu dočkali jsme se i toho.

Na námitku, může-li přijít ještě něco horšího, by tu byl třeba takový Okamura, který, myslím, kandidaturu také zvažoval.

Mají co nabídnout, ti současní „antizemanové“; budu rád, když k nim budeme všichni přistupovat jako k rovnocenným kandidátům a ne jako k „antizemanům“, protože pak se bude jen prohlubovat hradní hnůj urážek.

2 4
možnosti
Foto

Myslíte, že by bylo lepší, aby všech devět kandidátů táhlo za jeden provaz? ;-D

Pokud sledujete tok událostí, tak "žabomyší" války vedou mezi sebou příznivci Zemana s jeho odpůrci. Zatímco Zemanovi odpůrci uvádějí vesměs jeho skutečné prohřešky (silný eufemismus) a (soudem potvrzené) lži, jeho příznivci vytahují na jeho protikandidáty absurdní nesmysly (typické jsou Drahošovy brýle).

Existuje ještě jedna (tajná) varianta, pro kterou leccos svědčí: že Zeman nechá předvolební tahanice vygradovat a pak kandidaturu zruší ze zdravotních důvodů.

A bude se naší pošetilosti chechtat na Vysočině, objímaje smrk.

Blog ovšem na politologa (nebo čím ráčíte být) chatrný.

2 2
možnosti
Foto

Ad Drahošovy brýle: Ďábel se skrývá v detailu.

1 1
možnosti
SB

Stačí, že zemanovci se ze všech sil snaží šířit lži a pomluvy na protizemanovské kandidáty, a odlákat jim tak voliče.

.................

Uveďte příklad, jakou lež o kom v poslední dobně někdo ze Zemanova tábora rozšířil.

1 1
možnosti
Foto

Třeba když řekli, že Drahoš podporuje imigraci. Nebo když jeden z jeho příznivců podal na Drahoše trestní oznámení, protože prý šíří poplašnou zprávu, že Rusko u nás ovlivňuje volby. Což podle mě je objektivní pravda a trestní oznámení by se mělo podávat spíš na ty, kdo tvrdí, že Rusko nijak volby v ČR neovlivňuje. A určitě toho časem bude víc. Před parlamentními volbami to byla například aféra lithium, kterou vyprovokovali Rusové. O tom zase ale někdy jindy v dalším mém článku.

4 3
možnosti
Foto

Možná opravdu do 2. kola postoupí i Zeman, ale opravdu nechápu, kde se bere taková podpora. Ač si soudem usvědčeného lháře, bývalého komunistu a podle některých psychiatrů psychopata(*) nedémonizuji jako jednoznačně negativní osobu,(**) tu podporu opravdu nechápu. Je tu někdo, kdo by mi to dokázal vysvětlit?

---------

*) v tomto případě člověka, který chce být středem pozornosti za jakoukoli cenu, klidně bude lhát a urážet, nikdy se nebude omlouvat (leda by formulace omluvy zněla ještě urážlivěji), hlavně že je středem pozornosti

**) i slepé kuře najde zrno, nikdy není 100% špatný a Zemanovi přičítám k dobru jeho vztah k Izraeli

4 4
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi. Nechápu, že je tady tolik Zemanových voličů. Chápu, že říká jednoduché fráze, které mnohým voličům stačí, ale proč tito voliči nevěnují pozornost i tomu, jak Zeman dělá celé republice ostudu, všechny uráží a podlézá diktátorům? A bohužel mnozí voliči ani ty argumenty nechtějí slyšet, a ani se nezamyslí nad tím, jestli by si mezi těmi kandidáty nenašli někoho lepšího. Nad tím jsem se zamyslel v minulých svou článcích.

5 2
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1957x
Vystudoval jsem politologii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Když jsem se po maturitě rozhodoval, koho volit, TOP 09 pro mě byla jasná volba. A protože nechci jen pussivně přihlížet, stal jsem se také členem této strany.

Seznam rubrik