Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak jsme se vydali do Arény Jaromíra Soukupa

2. ledna večer vzbudila Aréna Jaromíra Soukupa na TV Barrandov řadu diskusí na internetu. Už když jsem se o chystaném pořadu dozvěděl, začal jsem zjišťovat, jestli by bylo možné se dostat přímo do studia. To se nakonec nepovedlo.

Jak vypadala debata, už pravděpodobně víte, případně si to můžete pustit v archivu. Za pozornost ale stojí také dění v zákulisí pořadu. Několikrát jsem už byl v pořadu Máte slovo na ČT 1, kde to je trochu podobné, co se týče bouřlivé diskuse, ale zato publikum je tam vždy přesně rozděleno, je vyvážené a diváci jsou zváni do studia přesně podle kapacity, aby se nestalo, že někdo dorazí, ale do studia už se nevejde.

Na TV Barrandov to ale funguje jinak. Přijít může každý. Není nutno se nikde předem registrovat. Přestože nepatřím ke skalním příznivcům Michala Horáčka, tentokrát jsme se se skupinkou přátel přidali k jeho fanklubu, protože další naši oblíbení kandidáti v pořadu nediskutovali. Dorazili jsme přesně na čas, ve 20:30, do ateliéru číslo 2, ze kterého se pořad vysílá. Tam jsme ale skoro hodinu čekali v chodbě, kde jsme se zatím zdravili s dalšími známými tvářemi, a diskutovali jsme o aktuálních tématech. Jedna z příznivkyň Michala Horáčka nám rozdávala zajímavé transparenty, například i ten s heslem "Horáček je český Trump".

Když se konečně fronta začala hýbat, postupně jsme se sunuli ke vchodu do studia. Během toho nás ale ochranka vyzvala, abychom se posunuli o pět metrů dozadu, a abychom uvolnili cestu. Pak vyzvali skupinu SPO, aby prošla přednostně do studia. Zajímavé na tom je, že tato skupina nebyla nijak kontrolována, jestli u sebe někdo nemá zbraň, zatímco příznivci Michala Horáčka byli důkladně prohlíženi, podobně jako když jdete navštívit fotbalové utkání. Následně ochranka řekla, že už je to plné, že publikum musí být vyvážené, a proto zbývající příznivce Michala Horáčka už nemůže pustit dovnitř. Šli jsme tedy pořad sledovat do blízké restaurace.

Je zajímavé, že se k tomu TV Barrandov následně vyjádřila tak, že musí dodržovat protipožární předpisy, a je nutná také vyváženost publika. Protipožární předpisy bych samozřejmě pochopil, a přiznám se, že nevím, jak tyto předpisy právě v tomto studiu stanoví maximální počet lidí uvnitř. Podle svědků, kteří se do studia dostali, ale navíc uvnitř zůstalo několik volných míst k sezení, a také dostatek místa k stání. Na FB to popsal například Marek Otypka. Zároveň si myslím, že deset lidí, kteří se do studia nedostali, už by ten poměr diváků výrazně nezměnili. Nevím, jestli se ochranka bála, že zrovna my budeme pokládat záludné otázky.

Martin Uhlíř zase na FB informoval o tom, co zažil ve studiu. I když byli příznivci Michala Horáčka vyzvání, aby šli do levé části studia, některá místa zde už obsadili komparzisté (údajně za pořad dostávají 300 Kč), a bránili příznivcům Michala Horáčka v přístupu do první řady hned u mantinelů, kde by se mohli dobře hlásit o slovo a pokládat otázky. Martin Uhlíř se v průběhu pořadu sice dostal ke slovu, ale jak uvedl, tak se ho těsně před začátkem pořadu snažila vytlačit i ochranka. Příznivci Michala Horáčka se tak ve studiu různě rozptýlili mezi komparzisty.

Tým Michala Horáčka navíc sdělil, že od TV Barrandov měli slíbeno 100 míst pro diváky ve studiu, ale až v úterý dopoledne dostali zprávu, že se do studia vejde jen 50 lidí. Přijde mi hodně zvláštní, že byli někteří komparzisté vpuštěni do studia dříve, aby obsadili nejlepší místa. Do té doby jsem si myslel, že jsou tam primárně vpuštěni diváci, kteří přišli vyjádřit názor, a až pak je publikum doplněno o kompars. Takto se do studia nedostali diváci, kteří chtěli vyjádřit svůj názor. A jak vždycky opakuje Jaromír Soukup, chce dát všem možnost, aby se vyjádřili. Jak jsem se přesvědčil, neplatí to ale opravdu pro všechny. TV Barrandov evidentně nepočítala s takovým zájmem. Přesto si myslím, že příznivci Michala Horáčka byli v pořadu aktivnější a hlasitější než skupina SPO.

Autor: Šimon Hlinovský | neděle 7.1.2018 2:53 | karma článku: 42,24 | přečteno: 12417x
  • Další články autora

Šimon Hlinovský

Nová kniha Očima mladého aktivisty právě v předprodeji!

Protože už řadu let chodím na mnoho demonstrací, účastním se volebních kampaní nebo televizních debat, rozhodl jsem se napsat knihu a podělit se o své jedinečné zážitky a zkušenosti. Aby ale kniha vyšla, potřebuji Vaši podporu.

6.9.2020 v 16:55 | Karma: 7,56 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Dilema nerozhodnutých voličů

V minulých prezidentských volbách jsem podporoval Karla Schwarzenberga a měl jsem velkou radost, když postoupil do druhého kola. Nespočítal jsem si ale, kolik má odpůrců. Proto bylo snadné ho pomluvit a zajistit zvolení Zemana.

7.1.2018 v 22:18 | Karma: 15,41 | Přečteno: 1023x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Žabomyší války prezidentských kandidátů

Podle všech předpokladů Miloš Zeman vyhraje první kolo, ale je nereálné, aby získal nadpoloviční většinu. Otázkou je, kdo se mu postaví ve druhém kole. Příznivci ostatních se stále více hádají, ale tím v důsledku posilují Zemana.

30.12.2017 v 16:41 | Karma: 18,79 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Zeman se bojí pravdy

Zeman je velký srab, lhář a zbabělec. Jinak si nelze vysvětlit, že nechce chodit do televizních debat s ostatními kandidáty. Bojí se pravdy, protože Zeman neustále lže a překrucuje pravdu. Proto radši mluví na Barrandově.

28.12.2017 v 20:03 | Karma: 25,93 | Přečteno: 1201x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Největší nesmysly prezidentských voleb

V lednu budeme volit prezidenta, a půjde o hodně. Vždy před volbami se na internetu šíří řada nesmyslů, které mají pošpinit některé kandidáty. Zvláště příznivci Miloše Zemana se snaží ovlivnit ostatní voliče pomocí lží a pomluv.

27.12.2017 v 22:05 | Karma: 32,88 | Přečteno: 2318x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Polská romantika na palubě letadla. Pilot požádal letušku o ruku

24. dubna 2024  18:17

O pořádnou dávku romantiky se postaral polský pilot, který požádal o ruku svou přítelkyni letušku...

Desítky miliard dolarů pro Ukrajinu a zákaz TikToku. Biden to podepsal

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  17:46

Aktualizujeme Ve středu podepsal americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu zákon...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval blízkým spolužačky

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 17:22

Policisté v úterý zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1957x
Vystudoval jsem politologii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Když jsem se po maturitě rozhodoval, koho volit, TOP 09 pro mě byla jasná volba. A protože nechci jen pussivně přihlížet, stal jsem se také členem této strany.

Seznam rubrik