Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Nějak se vám to plete. Fašismus je něco jiného než vaše představa. Odmítání islámu je založeno na racionálních a historických a současných zkušenostech. Má to stejné opodstatnění jako odmítnout nacismus a komunismus. 

Fašismus byl de facto levicový experiment korporátního kapitalismu s podílem státu na řízení soukromých firem a státní preferenci výroby toho či onoho se zavedením určitých prvků sociálních jistot. Z hlediska rasového se fašismus moc vytknout nedá, protože ve Velké fašistické radě zasedali i Židé a i když Velká fašistická rada byla silně ovlivňována Ducem, tak si udržela jakés také prvky demokratického rozhodování. 

A vzhledem k tomu, že váš článek vychází z chybných premis, tak je vcelku irelevantní co vy si myslíte, ale je relevantní co je skutečnost, kterou vy odmítáte vidět a kterou vidí už i vrcholní politici zemí EU a to včetně kancléřky Merkelové, jako představitelky Německa. Německa, které bylo jednou z nejotevřenějších zemí k imigraci a kde se chystají přitvrdit v imigračních a azylových zákonech. 

Podívejte se na Británii, která odmítá vstup uprchlíků, do své země, to samé Francie, Dánsko. Podívejte se na Španělsko, které už uprchlíky ani nepřijímá, ale má dohodu s africkými zeměmi, kam ty uprchlíky za úplatu posílá. Podobně se chová Portugalsko. Pokud si vrcholní politici uvědomují a otevření mluví o kolapsu sociálního systému Evropy v souvislosti se současnou invazí uprchlíků, tak vzhledem k tomu, že jsou to lidé, kteří na rozdíl od většiny mají dostatek informací, vědí o čem mluví. Přestože to balí do neutrálních slov. 

Co se týče dalšího. Podle našich novinářů v Evropě sílí "extrémistická" hnutí, zaměřená proti imigrantům. Jak to, když nám je předkládáno, že lidé v západní Evropě netrpí "xenofobii" a "islamofobii", protože jsou na cizince zvyklí a jsou mnohem tolerantnější než "hloupí" Češi?

14 0
možnosti
MK

Čísla však mluví jasně. Ve Švédsku vládnoucí strany Socialistů a konzervativců "museli" přijmout" zákon, který zakazuje a trestá kritiku imigrace a integrace a to kvůli třetí nejsilnější straně Švédských demokratů, kteří by měli jinak našlápnuto k vítězství, kdyby? Kdyby nedošlo k čachrům s termíny voleb. 

V Dánsku je Dánský lidová strana ve vládě. Ve Francii rostou preference hnutí Maria Le Pen, Ve Finsku sílí strana Praví Finové. Britští konzervativci zařadili , co se týče imigrace" zpátečku, to samé německé vládnoucí strany, mimo Zelených, ale od anarchistů těžko očekávat něco jiného. To samé se děje v Rakousku apod.

8 0
možnosti
MR

Záleží na optice pohledu. Ve skutečnosti dnešní stav světa a exodus atakuje jednu světovou doktrínu a s ní vše co ji tvořilo a stvořilo i na čem stavíme  jako na hodnotách.

Čt je klasickým případem snahy udržet statut Quo rozpadající se společenské doktríny dané po roce 89, jež stavěla na sociálním- humanistickém byrokratickém  rovnostářském stavu, jež vlastně nenapomohl zajistit regeneraci imunity společnosti, její občanskou a společenskou diverzitu a dnes nám to chybí a nechápeme ve skutečnosti o co jde a že zanikne část myšlení a hodnot starého světa, o něj už nelze se opřít. 

Dnes už je pozdě řešit uprchlíky na našem území a je holý nesmysl řešit že nejsou všichni z jedno pytle.

Problém není tak u nás, ale v Německu, Itálii, Řecku. Itálie, Řecko, kde každou chvíli hrozí kolaps v přijímání uprchlíků a to může mít dominový efekt a smést Evropu do chasu a zde už si nebudeme moci brát servítky. Ostatně to je účel lekce jakou nám dala naše současná i minulá politika Evropy.

Na místo řešit něco co už je nicotné, je potřeba nějak zvládnout situace na vnějších hranicích EU, zastavit migrace ze Severní Afriky a Blízkého východ. Pomoci Itálii a Řecku řešit problém s obrovským množství migrantů, stav stabilizovat. Zde by bylo záhodno aby přišel jiný hlas než z EU a osy Německo - Franice, ale z našeho středoevropského prostoru jež není tak dotčen přežitou sociální humanistickou politikou.

Zde by mělo se vytvořit nové mocenské centrum v Evropě na pozadí Visegradské skupiny a okolních států a převzít iniciativu, neboť západ je impotentní.

Německo je jako mucholapka jež zatěžuje celou Evropu migrací i to je potřeba řešit, neboť to přináší neustálý příliv.

6 0
možnosti
Foto

Rozhodně není naší povinností přijmout ty uprchlíky.Takové právo však nikdy neexistovaloa existovat nemůže. Jen v utopických snech může platit, že na blahobyt abezpečí existuje nárok. V dnešním světě jsou to jenom obyvatelé vyspělých zemí,kdo mohou říci, že poprvé v historii jejich dnešní generace dosáhly vysokéhoživotního standardu a relativního bezpečí, ale ne proto, že by na to mělynárok, ale dlouhodobým úspěšným historickým vývojem svých zemí a současnoupříznivou mezinárodní situací.

Problém chudoby a regionálníchkonfliktů nelze vyřešit přestěhováním obyvatelstva méně rozvinutých zemízmítaných konflikty do nejbohatších regionů světa. Paralely s naší posrpnovouemigrací neplatí. Dnes totiž nehovoříme o migraci jednotlivců, dnes jsme svědkyexodu statisíců a miliónů. Ten je třeba zastavit, nikoliv stimulovat.Namísto toho je třeba pomocistabilizovat rozvrácené země a napomoci jejich rozvoji. V tomto kontextu jehluboce amorální dále zhoršovat šance na zlepšení jejich situace tím, že jezbavíme velké části jejích elit a produktivního obyvatelstva tím, že budemestimulovat a usnadňovat jejich odchod do Evropy. Právě oni totiž mezi běžencipřevažují, nikoliv ti nejubožejší, jak se nám snaží namlouvat proimigračnípropaganda. A místní elity, které dnes odcházejí, jsou nenahraditelné projakoukoliv šanci na pozvednutí svých mateřských zemí z rozvratu a chudoby.Podporou a umožněním jejich emigrace poskytujeme těmto zemím medvědí službu a dále podlamujeme jejich rozvojovéšance.RvRvRvRvRv

6 0
možnosti
MO

Mladíku máte v tom trochu chaos. IVČRN jsou dle Vás fašisté a xenofobové, a proto na jejich akcích vystupují třeba Židé nebo Kurdové;-D.

Na druhé straně - to že na vlně strachu z muslimských imigrantů se svezou neonacisté se dalo očekávat. Nicméně viníkem situace jsou současní evropští politici, kteří tuto situaci dopustili a kteří nejsou ochotni Evropu bránit.

10 0
možnosti
MR

O občané jež jim to tolerují. Dnes situace je taková že je zde přímý atak na občanskou společnost, něco s tím dělej, přeci nejsi jen stádo ... .

Zde má jít o obrodu myšlení a hodnot.

Pořád používáme komunistický model vedení společnosti, kdy strana (stát) vše zařídí a občane laskavě mlč ... .

Občansky aktivní a zdravá společnost ta by nestavěla jen na politicích a byla by to i jiná šarže politiků, ale na svých silných duševních občanských osobnostech, jež chápou citlivě ducha doby, myšlení a setrvačnost společnosti ...  Jako dříve Čapek, Eliáš, J.Masaryk, Beneš ... . Co se dnes atakuje a má se zničit je právě vazalská vazba poptávky a nabídky mezi občanskou rovnostářskou společností a jejím výběrem politiků a politiky. To generuje právě určitý archetyp politiků a politiky.

1 0
možnosti
JV

Zapomel jste na naseho oberpopulistu  Zemana.

1 4
možnosti
KS

Neměl byste nadužívat slovo "fašismus", nevíte totiž, co znamená.

17 0
možnosti
JC

Takových slov má v textu tento mladý, nadějný muž, povícero.:-)

3 1
možnosti
EVM

Šimon je snílek, berme ho tak. Než najde svůj smysl života, potrvá ještě hodně dlouho...;-)

11 1
možnosti
Foto

Snad ne příliš dlouho.

2 0
možnosti
JN

J25i29ř13í 68N82o23s49e46k

14. 8. 2015 7:00

Mladý muži, vaše naivita bolí... a pokud s ní půjdete do života dál, bude hodně škoditRv

8 0
možnosti
Foto

Zakazováním a rozpuštěním nějaké strany ničeho nedosáhnete.

Titíž lidé se jen přeskupí do jiného subjektu. Naopak bude to z nich dělat "mučedníky" a podle hesla "zakázané ovoce nejlíp chutná" jim to nažene další příznivce.

Extremisty je nutné "potírat" argumentací ne zákazy.

2 1
možnosti
Foto

Moje řeč, pane Polický. Potírejte, potírejte. Na tyto dny je vhodný Photoderm ... za 524,00 Kč

10 1
možnosti
JC

Tak tolik legrace po ránu, to by si vlastně zasloužilo pochvalu, mladý muži.:-) Ale je třeba vypíchnout tu nejvtipnější "hlášku":

"Plakáty s usměvavými dětmi by vypadaly hezky, kdyby ovšem propagovaly TOP 09, a ne fašistickou stranu."

Máte opravdu zvláštní smysl pro humor, ale ve Vašem vlastním zájmu, již to moc nezkoušejte. A už vůbec nehledejte tady, v politice, smysl života, opravdu ...;-);-D

11 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1957x
Vystudoval jsem politologii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Když jsem se po maturitě rozhodoval, koho volit, TOP 09 pro mě byla jasná volba. A protože nechci jen pussivně přihlížet, stal jsem se také členem této strany.

Seznam rubrik