Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

AUtor je skutečně pravý demokrat :-(

4 2
možnosti

P58e82t78r 11Č24e91j17k18a

28. 12. 2017 21:05

Osobně to vidím trochu jinak.... každý do prezidentských voleb může jít se svojí vlastní taktikou a ta Zemanova je z jeho pohledu vcelku šikovná a srozumitelná - on tím, že nejde do diskuzí s kandidáty na prezidenta dává najevo jediné - "nejsem kandidát na prezidenta, jako ti ostatní, já jsem prezident obhajující mandát". Je vcelku pochopitelné, že pro ty ostatní kandidáty by bylo výhodné, kdyby se prezident "ponížil" na jejich úroveň "obyčejného kandidáta" na prezidentskou funkci, ale z jeho strany by byla naprosto absurdní hloupost kdyby tak učinil.... Jinak řečeno - fakt, že obhajující prezident má výhodu oproti kandidátům z titulu samotné funkce se vědělo už v době zavádění přímé prezidentské volby a já se divím, že někoho zaráží, že Zeman této výhody vcelku jasně využívá - například i tím, že dává pochopitelně najevo, že je někým jiným, než těch osm ostatních.

11 3
možnosti

Vzhledem k věku již nemá na veřejnou diskusi!

3 4
možnosti
Foto

K64a35r86e62l 12C82a64c72h

28. 12. 2017 20:53

ČT se ještě neoprostila od svého antiZemanovství, ač by měla být z titulu veřejnoprávního media politicky neutrální. Presidentovi pak nezbývá než využívat komerční televizi, která je ochotna poskytnout presidentovi prostor k vyjadřování jeho názorů a postojů k událostem na naší a mezinárodní scéně. Je pravda, že pan Soukup tohoto stavu využívá ke své sebereprezentaci, obdobně jako podobného stavu využívá pan Moravec v ČT. Jen je nutno vzít v úvahu, že president v pořadech moderovaných panem Soukupem nevystupuje v diskusním pořadu. Soukup se sice někdy až nechutně předvádí, ale nepokládá návodné otázky, tedy takové, na které je každá odpověď špatná a neprosazuje své politické názory. A to by si v soukromé televizi dovolit mohl. Je mu však jasné, že s takový způsobem jednání by s ním president skončil stejně rychle jako s ČT. Nemyslím si, že by se president bál pravdy. Souhlasím ale s jeho názorem, že nechť si předvolební boj amerického typu užijí jeho protikandidáti. Jemu přece musí stačit dosavadní výkon presidentské funkce k tomu, aby voliči mohli zhodnotit, zda ho chtějí i nadále, nebo zda ho chtějí vyměnit. Proč by měl kvůli tomu podstupovat zbytečné slovní šarvátky, mnohdy i s lidmi, které by jinak ani na kávu nepozval, protože by s nimi marně hledal společné téma ke smysluplnému rozhovoru.

13 8
možnosti
SB

Přesně tak!

Zemana můžeme mít rádi, nebo nám může být protivný, ale každý už přesně víme, co v něm je a jak vyhovuje požadavkům toho či onoho z nás.

Neumím di představit, že by mohl v rámci předvolebních diskusí říci někomu něco nového.

Kdo jej volit chce, ten je pro to rozhodnut již nyní. Kdo jej volit nechce, toho už po pěti letech jeho prezidentování nějaký diskusní pořad nepřesvědčí.

8 4
možnosti
NM

...máte poněkud zkreslený názor chce to ještě malinko dostudovat a potom se věnovat tomuto názoru kterému evidentně nerozumíte [>-]!!

3 4
možnosti
RJ

R27a52d24e61k 88J34a52r49o51š

28. 12. 2017 20:46

Já tedy Emana rozhodně v lásce nemám, ale že by se bál diskusí se svými protivníky o tom dost pochybuji.

Prostě si jen vymyslel strategii své předvolební účasti v médiích, kteréžto se drží a žel, zdá se, že mu i dost vychází.

4 1
možnosti
KD

K16a37r88e66l 71D95u10f91e87k

28. 12. 2017 20:41

Hlupák zůstane hlupákem. Hulvát, hulvátem. I kdyby vás poslali studovat do Vídně, tak se zase zpátky vrátíte jako výše uvedené. Ale budiž. TOP 09,"vítěz letošních voleb", se bohužel opírá o lidi jako jste vy. Ing. Kalouska si na rozdíl od vás, pořád vážím, přestože s ním mnohdy nesouhlasím. Bohužel, s lidmi, jako jste vy, už asi v příštím parlamentu nebudete. ;-€

7 5
možnosti
RJ

R78a28d91e14k 85J59a86r91o46š

28. 12. 2017 21:04

Vídím to s TOP09 podobně. Ani mě Ing. Kalousek nijak zvlášť nevadí (páč to v podstatě není sluníčko), ale ta ostatní squadra počínaje Ferim a konče Pospíšilem, tak tu opravdu nemusím...

5 1
možnosti
PV

Soukup je podivuhodna medialni figurka, neco jako Jilkova. V zajmu zachovanni dusevniho zdravi prepinam, kdykoliv zahlednu tyto dva (a jeste nektere dalsi) prepinam na jiny kanal ci zumpu.

Jen jsem dodnes nepochopil, jakou politckou orientaci se vyznacuji priznivci Putina v Cechach? Presneji receno, co za politicky system funguje v Rusku?

1 2
možnosti
Foto

Rozdíl je jen v tom, že Jílková sama nevlastní žádnou televizi, moderuje na ČT 1, a zemanovci ji sami dokonce obviňovali, že nadržuje nám. Přitom ale byla dosud manželkou Jakuba Voráčka, jednoho z majitelů Parlamentních listů, což je latrína české žurnalistiky, která je vstřícná hlavně k Zemanovi.

Tím politickým systémem v Rusku a proruskými aktivisty u nás jsem se mnohokrát zabýval i na svém blogu. Kdysi jsem dokonce právě u Jílkové prohlásil, že v Rusku je fašismus, a příznivci Ruska jsou fašisté. Samozřejmě je to trochu složitější, ale tam bylo nutné vyjádřit se stručně. V Rusku je režim, kterému někdy taky říkám komofašismus, protože jsou tam známky fašismu, jako je autoritativní vláda pevné ruky, diskriminace homosexuálů a dalších menšin, nesvobodné zmanipulované volby, represe proti odpůrcům režimu, a samozřejmě ruská média nadržují Putinovi, což u nás dělá TV Barrandov. Zároveň ale stále uctívají sovětské symboly, masové vrahy Lenina a Stalina, a když v Praze byl ruský historik Andrej Zubov, tak také říkal, že ten obsah režimu je fašistický, a obal je komunistický. Proto říkám komofašismus. Sám Putin je bývalý agent KGB, ale přitom není v komunistické straně, ta je naopak v opozici. Dá se ale říct, že všechny opoziční strany v ruské státní dumě jsou opoziční jen naoko a je to taková kabaretní opozice. Skutečná opozice je pronásledovaná, a třeba Navalnému soud zakázal kandidovat na prezidenta. Příznivci Ruska u nás jsou tradičně komunisté, ale i fašisté, tedy extrémně pravicové strany. Nejen SPD, ale i řada dalších národoveckých stran, které nejsou tak úspěšné. Ti všichni hrdě nosí ruské vlajky a svatojiřské stužky, což byl původně ruský symbol vojenské cti a boje proti fašismu, ale dnes je svatojiřská stužka spíše symbol ruského fašismu, ruské agrese na Ukrajině, kde se také ruští vojáci chovají jako fašisté, nebo jako nacisté v Sudetech. Napřed okupují část území s výraznou národnostní menšinou, vyhlásí tam referendum a anektují to.

3 4
možnosti
ED

Autor blogu, jak sám napsal, nechce "pussivně" přihlížet a tak vstoupil do této podivné strany, odtrhlé Kalouskem od Lidovců, která dosud měla svého maskota knížete, ale stáří nepřemůžeš, že... i když je to stále štramák a jak se loni ukázalo alespoň navenek to umí i s mladými děvčaty - gratuluji. "Pussivně" přihlížet to nechce ani guru blogera slovutný pan Kalousek - to je vidět z jeho častého a nezřízeného vystupování ve sněmovně, ani teď vlasatý a dredatý, pokud dobře vidím v TV, mladý pan Feri z Teplic, činný hlavně na internetu, sympatický mlaďochům (všem asi ne) který by rád už už nahlédl jakže to je v těch papírech Olafu o Čapím hnízdě. Jak to vlastně je, že...A to nejde - jen trpělivost, až to kompetentní orgány povolí. Nic moc tam asi nebude, jen to, co tam nakecali místní i cizí Babišovi nepřátelé před volbami.

Odbočuji přímo k blogu autora: otázka: Účast v prezidentské diskuzi je povinná? To se ptám jako minulý nevolič pana Z. - volil jsem knížete. Ti kandidáti tam chodí protože lidi neznají jejich názory - na severu Čech a Moravy ani snad postavu pana Dr. "Kterej Vy ste"? ptali se jej. O ostatních ani nemluvě. Zemana všichni známe, jeho plusy i mínusy. Teď vydal "mladý" Komárek knihu Jak jsem se mýlil v Miloši Zemanovi. Taky s těmi plusy a mínusy - ne nejsem jeho reklamní agentura - tedy pana Komárka, syna starýho Komárka, kandidáta na předsedu vlády po ́89 a předtím ekonomického poradce Che Guevary a Fidela na Kubě. Syn starýho Komárka, který psal ve prospěch pravice a doteďka seděl za ANO ve sněmovně, ale jako novinář byl lepší. Takže ještě k Zemanovi: nikam chodit nemusí a každý si musí pr. vybrat sám!

4 3
možnosti
Foto

Pokud jste minule volil knížepána, pak jistě ani teď nepatříte k příznivcům Zemana. Tak přeji šťastnou ruku a vyberte si lepšího kandidáta. Účast samozřejmě není povinná v žádné z debat, ale tím, že Zeman záměrně odmítá účast, tak dává najevo, že pohrdá voliči a pohrdá demokracií. Nebo sám ví, že by to neustál, a to nejen fyzicky, Soukup by mu snad i tu židli přinesl, tak i argumentačně by neobstál. Přitom dříve to byl zdatný diskutér, a dokonce měl smysl pro humor! Teď ale Zeman spíš jen uráží každého, kdo s ním nesouhlasí. Když už zmiňujete knížepánovo stáří, tak musím poznamenat, že knížepán je sice o sedm let starší než Zeman, ale přesto je v lepší kondici. Kdybyste v červnu viděl, jak energicky vyšel do schodů a pronesl plamenný projev, a nikdo ho nemusel podpírat, to byste koukal.

2 2
možnosti

J69a94n 53Š60e10s48t71á32k

28. 12. 2017 20:24

Mám dojem, že moc kombinujete, i šachisti se napřed musí pomlátit mezi sebou a teprve vítěz vyzve na souboj úřadujícícho mistra:-)

4 1
možnosti
JU

J51i57ř54í 58U94r43b84a65n

28. 12. 2017 20:37

Jenže volba prezidenta probíhá trochu jinak, že?

1 1
možnosti
OP

Pane Hlinovský, on by se spíš nevešel do studia se svým týmem bodygardů, kteří mu přesouvají chodidla

4 2
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1957x
Vystudoval jsem politologii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Když jsem se po maturitě rozhodoval, koho volit, TOP 09 pro mě byla jasná volba. A protože nechci jen pussivně přihlížet, stal jsem se také členem této strany.

Seznam rubrik