Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Zároveň se netají ani tím, že stojí v současném ukrajinském konfliktu na straně Ruska, což ho jednoznačně řadí mezi vlastizrádce a kolaboranty". Tak tato věta je dle mne mimo mísu mladý rozubrado, já se domnívám, že žijeme v ČR a ne na Ukrajině. Pokud by žili na Ukrajině, mohl by je takto nějaký Ukrajinec nazvat a třeba i trestně stíhat (což by se na Ukrajině určitě stalo), ale pokud jsou občany ČR a žijí v ČR, tak přece nelze někoho takto pojmenovat, to je snad každého věc, zda více fandí Rusku nebo Ukrajině.

1 1
možnosti
MK

Rv Napsal jste mladickou práci na téma běženci. Kdyby to nebylo dost vážný problém, skoro by to inklinovalo k nepovedené satiře.

Nastudujte něco více o islámu, ať víte, o čem píšete.

1 1
možnosti
Foto

........tento člověk ( autor ) je značně pomatený , když tvrdí o těch , kteří podporují Putina , že jsou to kolaboranti a vlastizrádci . ti kteří jsou proti NATO a vedoucí úloze Američanů v něm , že jsou kolaboranti a vlastizrádci , toho jsme si užili v obraceném gardu v minulosti dost , ale došlo ke změně situace jak v NATO , tak i v Evropě . Máme vybrakovanou republiku pod vedením Američanů na jejich cestě ke světovládě , a o tom jsme kdysi neměli ani tušení . že ožralec Havel , se svojí kamarilou zaprodanců a zlodějů se ujimá vlády v naší zemi na příkaz a za podpory USA . Ukrajina a Majdan sloužili k rozpoutání nepřátelství mezi Ukrajinci a Rusy  na přání a pod vedením Američanů , Rusové na Donbasu by se nevzbouřili proti Ukrajinské vládě , pokud by ti nevynalezli nový zákon , že Rusové mají po několika stoletích života na tomto uzemí , musí mluvit Ukrajinský , kteří toto odmítli a Porošenko na ně poslal Ukrajinskou armádu, aby je k tomuto donutili . Rusové Ukrajince nejenže zastavili , ale zahnali je zpátky , až ke Kyjevu , kterým poskytovala pomoc v podstatě celá Evropa a Rusům poskytovali pomoc Rusové - co je na tom divného , ale pro naše skutečné vlastizrádce je to zvláštní , a proč ? když dva dělají totéž - není to totéž ? - ale je , jenže někdo to falešně překrucuje , nebo někteří jsou buď tak hlopí , nebo neznalí !!!!!!!!..........

3 1
možnosti
JR

J54a94n 13R73á29ž

14. 8. 2015 14:38

Autor je zřejmě cvok. A jelikož nejsem Chocholoušek, považuji diskuzí s ním za bezpředmětnou.

Ale přece bych mu doporučil, když už se chce písemně veřejně vyjadřovat, aby si nepletl termíny s termity!

4 0
možnosti
JR

J22a97n 18R36á98ž

14. 8. 2015 14:36

Autor je zřejmě cvok. A jelikož nejsem Chocholoušek, považuji diskuzí s ním za bezpředmětnou.

Ale přece bych mu doporučil, aby si nepletl termíny s termity!

1 0
možnosti
VM

Šimone,nelze popřít,že se na problému imigrace přiživují extrémisté,ale za to mohou ti,co tento problém vyvolali.Když už došlo ke svržení diktátorských režimů v afroasijské oblasti,tak se měl také vypracovat plán,jak tu oblast stabilizovat,namísto toho jsme svědky destabilizace.A srovnávat nacionalismus s nacismem nelze.

2 0
možnosti
ML

Autore, chlapečku, Tebe jen omlouvá že ti teče mlíko po bradě a o životě nevíš zhola nic....

Dále doporučuji nastudovat literaturu co je nacizmus, fašizmus, nacionalizmus, páč v tom máš totální chaos

Česku zdar

8 0
možnosti
RB

Další co má chaos v pojmech a termitech. Hochu, kdy byla naše republika zaplavena fašismem? Nikdy, páč nás Mussolini neokupoval! Jestli jsme byli v protektorátu B und M, tak to znamenalo, že loutkovodiči naší protektorátní vlády byli čistokrevní levicoví náckové. Ještě jdnou pro extrémně méně talentované. Německo-nácci (NSDAP-socialisti nacionální), Itálie-fašos. Jestli někdo těd vystkuje rohy, tak to jsou to právě lidskoprávní s spolky, spojené v jeden nikým nevolený fašistický spolek, dotovaný vládama. Spojeni snohou zničit a ostrakizovat každého kdo nechčije s nimi. Ale počítám, že ani Mussolini by z nich radost neměl.

7 0
možnosti
Foto

Asi nemohu souhlasit se vším, co uvádíte. Problém Ukrajiny se mi jeví trochu složitější, a ne tak jednoznačný, jak je nám často předkládáno a morální povinnost přijetí všech uprchlíků z oblastí válečných konfliktů je také poněkud utopická. 

Na druhou stranu zcela souhlasím s tím, že aktuální situace nahrává všemožným populistickým a extrémistickým hnutím, které živí svoje doktríny strachem a záměrně vyvolávanou společenskou hysterií.  

Tento jev mi přijde mnohdy obecně nebezpečnější, než sama podstata problému. Nalezení nenáviděného "nepřítele" dokáže spojit velké množství jinak nespojitelných lidí. V třicátých letech v Německu to byli  na příklad Židé. Co se pak dělo,víme, za pár let to byli všichni kromě vyvolené rasy.

4 0
možnosti
MK

K té vaší poslední větě. Pokud někdo poukáže na nebezpečí islámu a vraždění ve jménu islámu a teroristických útoků, tak jednou z reakcí je, že nejvíce obětí je mezi muslimy a proto islám není pro nás nebezpečný. Sice divná logika, ale budiž. Převedu-li to na nacismus. Tak nejvíce obětí nacismu v Německu nebylo mezi Židy, ale mezi Němci. A to  v období před vznikem druhé světové války. Budete  to brát? Myslím si, že ne.

8 1
možnosti
MR

Tady je starší článek z novin, jež ukazuje kam vedla v 50 letech otevřenost Francie ... .

Xavier Lemoine, přísně vyhlížející muž v brýlích a s řídnoucími vlasy, listuje tenkou knihou policejních hlášení. Pro starostu Montfermeil, nevelkého předměstí na severovýchodě Paříže, je to jedna z prvních věcí, do kterých se každé ráno pouští. Minulou noc panoval v zásadě klid: požár v rodinném domě, jedno zapálené osobní auto, nezletilci za volantem ukradeného vozu a potyčka dvou žen. „To není zlé,“ podotýká mezi dvěma doušky kávy.

Pak ukazuje na leteckou fotografii Montfermeil na stěně. Nabízí pohled na mozaiku bungalovů, parků a nákupních center, pozornost ale vzbuzuje hlavně malý šedý kroužek přímo uprostřed – Les Bosquets, zchátralé sídliště, jež sehrálo klíčovou roli v zuřivých francouzských nepokojích na podzim roku 2005. Třebaže zabírá pouhá tři procenta rozlohy předměstí, žije v něm téměř třetina z 25 000 obyvatel Montfermeil, většinou původem z Maghrebu, Turecka a subsaharské Afriky, samí zbožní vyznavači islámu. Mnozí z nich nemají práci a v místě vzkvétá černý obchod, živený překupnictvím drog a falešných dokladů.

„Těmito rozmanitými druhy podnikání se často živí celé rodiny,“ konstatuje starosta. „Roku 2005 pocházelo osmdesát procent zdejších kriminálních živlů z tohoto sídliště.“

Podle starosty je jednou z příčin problémů skutečnost, že spousta obyvatel sídliště dává přednost tradicím zemí svého původu před francouzskou sekulární kulturou. Mnozí prý ani neumí francouzsky. Představují tak komunitu izolovanou od vnějšího světa, s vlastním jazykem a tradicemi.

„Francie ovšem není multikulturní společnost,“ podotýká Lemoine suše. „Jsme otevření. Chutná nám kuskus. Odmítáme ale například muslimské šátky a burky.“

8 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1957x
Vystudoval jsem politologii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Když jsem se po maturitě rozhodoval, koho volit, TOP 09 pro mě byla jasná volba. A protože nechci jen pussivně přihlížet, stal jsem se také členem této strany.

Seznam rubrik